Silk Evo S4 en Figo S4: Welke behandelstoel is geschikt voor uw behandelingen én klanten?

Blog van 03 mei

In de wereld van professionele behandelstoelen zijn er talloze opties om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Twee populaire keuzes binnen het assortiment van Bellezi zijn de Silk Evo S4 en de Figo S4. Hoewel ze beide uitblinken in comfort en functionaliteit, zijn er enkele belangrijke verschillen die de ene stoel wellicht meer geschikt maken voor uw specifieke behoeften dan de andere.

Afbeelding 1 van 1
  • Behandelstoelen vergelijken

Instaphoogte
Silk vs Figo

Een van de eerste aspecten om mee te nemen bij het kiezen van een behandelstoel is de instaphoogte. De Figo S4 heeft een hogere instaphoogte dan de Silk Evo S4. Wat betekent dit dan? De instaphoogte kan een belangrijke factor zijn voor de kleinere of oudere cliënten die moeite hebben met het in- en uitstappen in de stoel. De behandelstoelen van Bellezi zijn elektrisch verstelbaar, waardoor u eenvoudig de stoelen hoger kunt instellen wanneer dit nodig blijkt te zijn.

<strong>Instaphoogte</strong><br />
Silk vs Figo<br />

Maximale werkhoogte
Silk vs Figo

Beide stoelen hebben een relatief hoge maximale werkhoogte. De Silk kan 96 centimeter hoog en op zijn plaats kan de Figo maximaal 90 centimeter hoog. Dit is vooral relevant als u vaak staand behandelingen uitvoert.

<strong>Maximale werkhoogte</strong><br />
Silk vs Figo

Ruimte voor
knieën en voeten

Een ander cruciaal aspect is de ruimte voor knieën en voeten tijdens het werken in zittende positie. Hierdoor plaatst u uw knieën en voeten onder het hoofddeel van de stoel. Het onderstel van de Silk Evo S4 plaatst zich verder naar voren. Wat maakt dat er bij de Silk Evo meer ruimte is voor de knieën en voeten dan de Figo S4. Zeker bij de langere ledematen kan dit als comfortabeler worden.

Wist u dat Bellezi vier verschillende tabourets aanbiedt? U kunt hierbij kiezen voor een zadelzit of een platte zit, maar ook voor een tabouret met of zonder rugleuning. Standaard bevindt zich een medium pomp onder de werkstoel. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor de maten small en large.

<strong>Ruimte voor</strong><br />
knieën en voeten<br />

Ruimtebesparing
en constructie

Een interessant verschil tussen de twee behandelstoelen is de ruimte die ze innemen en hun constructie. De Silk Evo S4 maakt gebruik van een aluminium kolom die verticaal omhoog en omlaag beweegt, waardoor het minder ruimte inneemt. Aan de andere kant maakt de Figo S4 gebruik van een hefboomkolom, wat resulteert in het innemen van meer ruimte aan de voorkant van de stoel.

Bovendien verschilt het draagvlak van de onderplaten, waarbij de Silk Evo S4 een aluminium onderstel heeft en de Figo S4 een kunststof onderstel. Deze verschillen kunnen belangrijk zijn, vooral in omgevingen waar ruimte een beperkende factor is.

<strong>Ruimtebesparing </strong><br />
en constructie<br />

Hulp nodig
bij uw keuze?

Het kiezen tussen de Silk Evo S4 en de Figo S4 hangt af van verschillende factoren, waaronder de behoeften van uw praktijk of instituut, de voorkeuren van uw cliënten en de beschikbare ruimte. Het is essentieel om deze verschillen af te wegen en te bepalen welke stoel het beste past bij uw specifieke situatie en vereisten. Hulp nodig bij uw keuze? U kunt Bellezi telefonisch bereiken of een afspraak maken in onze showroom.

<strong>Hulp nodig</strong><br />
bij uw keuze?