Medische salon
'niet medisch' inrichten

Blog van 10 juli

De inrichting van de praktijk heeft invloed op klanten. Een donker interieur kan een uitstraling van luxe geven. Een wit interieur geeft het idee van een medische praktijk. In de laatste jaren zien we steeds meer medische praktijken die kiezen voor een minder klinische inrichting. Hierdoor maak je van de praktijk een plek waar cliënten zich comfortabel kunnen voelen.

Afbeelding 1 van 3
  • Caelistic Doctors medische salon niet medisch inrichten
  • MONASTIC Medical Beauty medische salon niet medisch inrichten
  • The Medical Salon medische salon niet medisch inrichten

Kleur in de
Medische praktijk

Vaak wordt er voor een witte basis gekozen, omdat dit rust uitstraalt in een praktijk. Dit kun je doorbreken door te spelen met kleur. Denk hierbij aan een schilderij of een accentmuur. Dit kan ook persoonlijke touch creëren. Zo hebben patiënten niet meteen het idee dat ze bij een medisch specialist zitten. Een kunstwerk aan de muur kan ook zorgen voor afleiding van patiënten. Hierdoor zijn zij vaak minder gespannen voor de afspraak.

Kijk bijvoorbeeld naar Caelistic Doctors. Deze cosmetische praktijk heeft gekozen voor een hoofdzakelijk witte inrichting. Het gebruik van kleur aan de muur breekt het klinische effect op. Hierdoor ontstaat een speelser effect als het gaat om een medische inrichting.

Kleur in de<br />
<strong>Medische praktijk</strong>

Medische
Taupe behandelbank

Niet alleen kleur aan de muur kan een medische praktijk veranderen. Ook de inzet van meubels in een gevarieerd kleurenpalet kan zorgen voor een speels effect. Bij Bellezi bieden we meer dan 500 mogelijkheden in Silverquard kunstleer kleuren. Ook is het een optie om het onderstel van het aangeschafte product te laten spuiten in de gewenste RAL-kleur. Warme kleuren geven de patiënt een gevoel rust; waar uitgesproken kleuren weer kunnen zorgen voor een opgewekt gevoel.

Uiteraard kan de keuze ook vallen op een van de vier kleuren leer welke uit voorraad leverbaar zijn. Een voorbeeld hiervan is The Medical Salon. Deze medische praktijk heeft gekozen voor een zwarte behandelstoel en een taupe behandelbank. Door geen witte behandelbanken in de praktijk te hebben staan, ziet de praktijk er uitnodigend uit.

Medische<br />
<strong>Taupe behandelbank </strong>

Houten vloeren in
De medische salon

Ook kan de keuze voor een houten vloer al een ander effect geven aan een medische praktijk. Een houten vloer zorgt voor een warmere uitstraling binnen een medische praktijk. Daarnaast gaat een houten vloer lang mee, waardoor het een duurzame keuze is.

Monastic Medical Beauty maakt in de praktijk gebruik van een hoofdzakelijke witte inrichting. Om het medische op te breken heeft de praktijk gekozen voor houten vloeren. Daarnaast maakt het gebruik zwarte accenten. Dit zorgt voor een tijdloze inrichting van de praktijk.

<strong>Houten vloeren in </strong><br />
De medische salon<br />