Cosmetische stoel
Voor laserkliniek

Blog van 26 oktober

De opkomst en populariteit van laserklinieken is de afgelopen jaren erg gestegen. Daar waar bij de start van deze ondernemingen slechts werd gekozen voor de traditionele cosmetische behandelstoel, maakt ook in deze branche de verwarmde comfortabele wellnessbank sinds enkele tijd zijn opkomst.

Afbeelding 1 van 3
 • Cosmetische stoel Laser kliniek Be Smooth Germany
 • Cosmetische stoel figo s4 laserclinic smooth
 • Huid laserkliniek smooth laser clinic scaled aspect ratio 1600 900 scaled 1600x900

Referentie check

Smooth Laser Clinic

(c) Smooth Laser Clinic. Een mooi voorbeeld Smooth Laser Clinic. Deze firma heeft een nieuwe locatie geopend in Keulen. Een aantal jaar geleden kozen zij voor de cosmetische stoel Figo S4 en de bank Fasano W3 in Enschede en Zwolle. Twee relatief smalle modellen; maar zeker multifunctionele modellen. Voor de nieuwe locatie kozen ze voor de Velvet Evo W4 Pro. Benieuwd wat het beste bij jou past, welke eigenschappen bij ieder model horen en welke laserklinieken je voor gingen? Lees hieronder het advies voor een cosmetische stoel of wellnessbank voor jouw laserkliniek.

<strong>Referentie check</strong>

Gezichtsbehandelingen

De geschikte modellen voor laseren

Op het moment dat je vooral laserbehandelingen op het gelaat uitvoert, dan zullen de behandelstoelen Figo S4 en Silk Evo S4 zeker voldoen. Deze twee (cosmetische) behandelstoelen sluiten aan op het comfort en gemak dat professionals nodig hebben bij laserbehandelingen in zitpositie en in de richting van:

 • Permanente make-up verwijderen;
 • Rimpels behandelen of verwijderen;
 • Huidvernieuwing;
 • Acne behandelingen;
 • Pigmentvlekken verwijderen;
 • Litteken;
 • Keloïd of atrofisch litteken.

Ook het comfort ervaren dat een wellnessbank biedt en zoek naar een slank model? Dan raden we aan om eens een blik te werpen op de Fasano W3 of de Velvet Evo W4. Beide zijn het slanke wellnessbanken. Al onze stoelen en banken zijn uit voorraad leverbaar in vier kleurcombinaties met verwarming. Zeker aan te raden wanneer het gaat om behandelingen waarbij de cliënten langere tijd zit of ligt tijdens de behandeling. Lees hieronder de kenmerken per cosmetische stoel of bank.

<strong>Gezichtsbehandelingen</strong>

Voordelen & kenmerken

Figo S4 Incl. verwarming

De Figo is het instapmodel van onze collectie. Al jaren een rots in de branding. De vier motoren maken het mogelijk om de stoel in iedere gewenste positie te zetten. Geschikt voor gelaatsbehandelingen; ook te combineren met pedicure behandelingen.

Silk Evo S4 Incl. verwarming

De Silk is de nieuwste cosmetische behandelstoel en heeft met de bijzonder lage instap, compacte vormgeving en vier motoren vele harten veroverd. Door de plaatsing en afmetingen van het ijzersterke aluminium onderstel heeft deze stoel als voordeel dat je zeer dicht bij het gezicht kunt komen.

Fasano W3 Incl. verwarming

De Fasano W3 wordt vaak gekozen voor haar stijlvolle vormgeving, expliciet het onderstel is zeer in trek. Daarnaast wordt deze bank gekozen voor kleinere ruimtes door het voordelige slanke matras.

Velvet Evo W4 Incl. verwarming

De Velvet Evo W4 is ook een slanke wellnessbank (72 cm breed), maar heeft in tegenstelling tot de Fasano vier motoren. Waardoor je de bank in de zogeheten Zero Gravity positie kunt zetten; waardoor de druk op de onderrug wordt verlicht. Zeer comfortabel bij langere behandelingen.

<strong>Voordelen & kenmerken</strong>

Lichaamsbehandelingen

De geschikte modellen voor laseren

Bovenstaande cosmetische behandelstoelen en banken zijn ook inzetbaar voor lichaam laserbehandelingen zoals bijvoorbeeld:

 • Laser ontharen;
 • Tatoeage verwijderen;
 • Vaatafwijkingen.

De Avivo W4 Pro en de Velvet Evo W4 Pro (Podo) lenen zich perfect voor complete lichaamsbehandelingen door het brede draagvlak van het matras en de verstelbare armleuningen. Deze zijn weer minder geschikt als behandelstoel specifiek gericht op enkel schoonheidsbehandelingen. Lees hier meer over.

<strong>Lichaamsbehandelingen</strong>

Voordelen & kenmerken

Avivo W4 Pro Incl. verwarming

Daar waar de Avivo W4 Pro ontwikkeld is voor stevige massages; is deze ook zeker goed inzetbaar wanneer je veel laserontharing op de rug van de man uitvoert. De armsteunen van deze bank zijn verstelbaar naar beneden. Ook verkrijgbaar zonder armsteunen.

Velvet Evo W4 Pro Incl. verwarming

Deze wellnessbank is het meest verkochte model binnen het assortiment. Multifunctioneel inzetbaar door de armsteunen die weg kunnen klappen (waardoor je dicht bij het gelaat kunt komen), een breed matras en de vierde motor waardoor ook deze bank in de Zero Gravity positie gezet kan worden.

<strong>Voordelen & kenmerken</strong>

Referentie Check

Er zijn veel meer prachtige voorbeelden van laserklinieken die je voorgingen, zoals The Laser Lab Amsterdam, de Premium Laser Clinic in Borne en bijvoorbeeld:

<strong>Referentie Check</strong>