Rustgevende Kliniek-
of saloninrichting (4 tips)

Blog van 21 juni

Voordat je meubels aanschaft voor je nieuwe salon, neem even de tijd om na te denken over wat je wilt uitstralen met je merk. Stel jezelf vragen als: Wat wil ik uitstralen? Hoe kan mijn kliniek of salon rust uitstralen? Welke bedrijfspersoonlijkheid wil ik laten zien? In dit blog bespreken we het belang van een doordachte kliniek- of saloninrichting om een kalme en rustgevende sfeer voor je klanten te creëren. We delen graag vier tips over hoe je kliniek rustgevend in te richten.

Van Nispen tot Sevenaer is een voorbeeld van een kliniek met een prachtige, serene uitstraling.

Foto's: ©Van Nispen tot Sevenaer Klinieken

Afbeelding 1 van 2
  • Salon inrichting
  • Salon interieur

Een rustgevende
Saloninrichting?

Een rustgevende kliniek of saloninrichting kan een aanzienlijk invloed hebben op de ervaring van je klanten. Het helpt hen te ontspannen, stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

Dit kan leiden tot een verhoogde klanttevredenheid, herhaalbezoeken en positieve mond-tot-mondreclame, die allemaal cruciaal zijn voor het succes van je kliniek of salon.

Een rustgevende<br />
<strong>Saloninrichting?</strong>

Tip 1: Kleuren & verlichting
Kliniekinrichting

Kies kleuren die rust en kalmte uitstralen, bijvoorbeeld zachte en neutrale tinten zoals beige, crème en taupe. Deze kleuren bevorderen een gevoel van sereniteit. De juiste verlichting is ook cruciaal; vermijd felle, directe verlichting en kies voor warmere, gedempte verlichting.

Zelfs de bekleding van je wellnessbank kan bijdragen aan deze rustgevende sfeer, bijvoorbeeld met mooie, kalmerende witte of taupe kleuren. De wellnessbanken van Bellezi zijn bekleed met Silverguard bekleding, deze bekleding is bestendig tegen enorm veel invloeden van buitenaf. Daarnaast zijn ze leverbaar in deze rustgevende kleuren.

Tip 1: Kleuren & verlichting<br />
<strong>Kliniekinrichting</strong><br />

Tip 2: Geur & Geluid
Kliniekinrichting

Geuren en geluiden spelen een cruciale rol bij het creëren van een rustgevende kliniek inrichting. Een ontspannen sfeer kan worden gecreëerd doormiddel van geluid of geuren die de zintuigen stimuleren. Door het gebruik van geurkaarsen, essentiële oliën of geurverspreiders met kalmerende aroma's zoals lavendel of vanille.

Naast geuren zijn rustgevende geluiden ook belangrijk voor een prettige ervaring. Denk bijvoorbeeld aan rustgevende muziek, natuurgeluiden zoals stromend water of vogelgezang. Dit zorgt voor een ontspannende sfeer in je kliniek. Daarnaast vermindert dit stress en helpt het je klant te ontspannen.

Wil je meer weten over de kliniek van Van Nispen tot Sevenaer?

Tip 2: Geur & Geluid<br />
<strong>Kliniekinrichting</strong>

Tip 3: Comfortabele
Meubels & behandelstoelen

Investeer in kwalitatieve meubels en behandelstoelen voor optimaal klantcomfort. Bellezi biedt diverse elektrisch verstelbare behandelstoelen en wellnessbanken van hoogwaardige kwaliteit, uitgerust met LINAK®-motoren die voldoen aan internationale medische normen.

De kliniek van, Van Nispen tot Sevenaer maakt dagelijks gebruik van de Velvet Evo W4 Pro. Dit is een multifunctionele wellnessbank geschikt voor verschillende gezicht en lichaamsbehandelingen.

Onze wellnessbanken zijn voorzien van Cloud 9 super soft matrassen™, gemaakt van koud schuim en Premium Memory Foam. Dit traag schuim past zich aan het lichaam aan en verdeelt het gewicht gelijkmatig.

Als laatste is het belangrijk dat je kiest voor meubels met een zachte kleur bekleding. Overweeg ook het toevoegen van accenten zoals kussens en dekens om een huiselijke en prettige sfeer te creëren.

Tip 3: Comfortabele<br />
<strong>Meubels & behandelstoelen</strong><br />

Tip 4: Minimalistisch
Saloninrichting

Less is more als het gaat om decoratie in een kliniek. Kies voor minimalistische designs en vermijd te veel drukke patronen of overbodige accessoires die de ruimte kunnen overweldigen. Zoals ook in de Kliniek van Van Nispen to Sevenaer is toegepast, deze kliniek straalt klasse en elegantie uit. Houdt de inrichting eenvoudig en stijlvol, met enkele zorgvuldig gekozen accentstukken die de rustgevende sfeer versterken.

Ben je schoonheidsspecialiste en wil je graag weten welke behandelstoel het beste past bij jouw salon?

Tip 4: Minimalistisch<br />
<strong>Saloninrichting</strong><br />

Rustgevende omgeving
Kliniek & saloninrichting

Een rustgevende sfeer in je salon of kliniek vereist aandacht voor detail en een goed doordachte aanpak. Door het gebruik van kleuren, verlichting, comfortabele meubels, geur, geluid en minimalistische decoratie kun je een inrichting creëren waar klanten zich ontspannen en van de behandelingen genieten.

Door deze tips toe te passen, transformeer je je kliniek of salon in een plek die niet alleen behandelingen biedt, maar ook een serene en ontspannende ervaring. Dit geeft een unieke uitstraling en onderscheid je van de concurrentie.

Rustgevende omgeving<br />
<strong>Kliniek & saloninrichting</strong><br />

Meer over Bellezi weten?